Кількість
|
Вартість
|
||
|
Євген Клопотенко протягом кількох років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української кухні. У цій книжці – 70 авторських рецептів давніх страв, переосмислених по-новому і поділених на 9 розділів: супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічка та солодке.
Окрім рецептів, книжка містить чимало цікавих фактів про українські продукти та харчі – як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати. А ще кулінар згадує про свою експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією.
«Українська кухня багатогранніша, ніж нам здається. Ми знаємо лише 15 відсотків того, що є насправді. І це трохи смішно, бо за стільки років люди не доклали жодних зусиль, щоб її вивчити. Сприймали її досить поверхово. А вона глибша, серйозніша та менш стереотипна, ніж ми думаємо. Українська кухня може дивувати. Приготуйте п’ять страв із цієї книжки — і відчуєте, як серце наповнюється радісним хвилюванням». — Євген Клопотенко
Про автора
Євген Клопотенко – відомий кулінарний експерт, шеф-кухар, телеведучий. Заснував компанію з виробництва варення та соусів «Гастромайстерня Confiture». У 2015 році після перемоги у кулінарному шоу «МастерШеф», заявив про намір покращити культуру харчування в Україні. Є автором проекту «Нове Шкільне Харчування», у межах якого створив новий збірник рецептур для навчальних закладів України. Постійний експерт програми «Сніданок з 1+1», у якій навчає глядачів готувати легко та смачно. Автор книжки «Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати».